Increasing the Genetic Potential of the Productivity of Local Black - and - White Cows using Holstein Bulls - Anvarjonovich, Alisher Ergashev; Marifjonovich, Xoljigitov Asqar (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY RESEARCH AND INNOVATIVE TECHNOLOGIES, 2021)
Bu zot golland tilidagi mahalliy qoramollarni oq-qora qoramollar bilan kesib o‘tish natijasida hosil bo‘lgan. Hozirgi kunda respublikamizning bir qator viloyatlarida keng tarqalgan. Golshteyn qoramollarining zamonaviy turi katta-kichikligi va bir oz cho‘zinchoq shakli, mutanosib rivojlangan tanasi, chuqur va o‘rta ko‘kragi, keng bel va dumba, kuchli suyaklari bilan ajralib turadi. Boshi biroz cho‘ziq, bo‘yni o‘rtacha, muskullari qoniqarli.